Wat is een payroll constructie?

//Wat is een payroll constructie?
Wat is een payroll constructie? 2018-03-08T08:36:06+00:00

Wat is payrollconstructie?

Slimme ondernemers weten dat ze sommige zaken moeten uitbesteden. Als er een betrouwbare partij is die bepaalde werkzaamheden efficiënter kan uitvoeren dan uzelf, is het niet meer dan logisch dat deze taken uitbesteedt. Eén van de populairste vormen van uitbesteden is het inhuren van een payrollbedrijf. De specialisten van zo’n kantoor nemen vervelende klussen als het betalen van uw werknemers, het doorvoeren van CAO-wijzigingen en het opstellen van contracten voor u over. 

Hoe het precies werkt? Bij een payroll constructie wordt de payroller juridisch werkgever van uw medewerkers. Zij nemen dus al uw werknemers over en zorgen er vervolgens voor dat ze volgens uw afspraken met hen worden betaald. Dit betekent dat er een hele administratieve last van uw schouders valt.

Waarom heb ik een payrollconstructie nodig?

Nu u weet wat een payroll constructie is, vraagt u zich wellicht af wat de voordelen ervan zijn voor uw organisatie. Hoe kunt u profiteren van een extern bedrijf dat in feite uw werknemers van u overneemt? Zijn daar geen risico’s aan verbonden?

Wat de risico’s betreft hoeft u zich geen zorgen te maken. Dankzij waterdichte contracten blijft de taakverdeling glashelder: u neemt zelf nieuwe werknemers aan en ontslaat ze wanneer nodig, u bepaalt de hoogte van het salaris en u voert nog steeds de functioneringsgesprekken. Uw payrolling-bedrijf, bijvoorbeeld J&M, zorgt voor het ‘vuile werk’. De constructie kunt u op elk moment weer terugdraaien. In de praktijk gebeurt dit niet omdat er veel voordelen kleven aan payrolling.

Het belangrijkste voordeel is het feit dat bedrijven hun spreekwoordelijke handen weer vrij hebben. J&M en u kunt u weer helemaal concentreren op uw kernactiviteiten. Hoe meer aandacht u daaraan kunt besteden, des te sterker uw concurrentiepositie wordt.

Vraag een offerte aan

Er kan geheel vrijblijvend een offerte aan worden gevraagd, zodat u weet waar u aan toe bent. Neem contact op voor een offerte op maat. Op kantooruren zijn wij bereikbaar op tel. 085 – 40 191 25.

Waarom J&M?

  • Deskundig personeel

  • NEN 4400-1 certificering

  • Kapitaal krachtig

  • WKA

  • G-rekening

  • VCU gecertificeerd

Onze taken als payroll aanbieder

Verzorgen van
arbeidsovereenkomsten

Verzorgen van
loonbetalingen

Verzekeringen bij
arbeidsongeschiktheid

Verzorgen van
jaaropgaven

Verzorgen van
loonstroken

Regelen van
ontslagprocedure

Verzorgen van
salarisadministratie

Verwerking van
CAO- en wetswijzigingen

Vrijblijvend gesprek?

Terugbelafspraak
Offerte aanvraag