Op vakantie gaan tijdens de feestdagen

//Op vakantie gaan tijdens de feestdagen

Wat u wilt weten over vakantiegeld en -dagen

Elke medewerker heeft naast recht op salaris ook recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Dat geldt ook als u via payroll betaald wordt of uw medewerkers laat uitbetalen volgens payroll. Over elk gewerkt uur wordt vakantiegeld en vakantiedagen opgebouwd. Maar wat zijn de regels hieromtrent? Wanneer mag u dit vakantiegeld laten uitbetalen? En wanneer mogen de vakantiedagen opgenomen worden? Lees in dit blog meer informatie over op vakantie gaan als u via payroll werkt.

Informatie over vakantiegeld

Iedereen die werkt heeft recht op vakantiegeld. Dit is 8% van uw bruto jaarsalaris. Dit bedrag verdient u naast uw maandelijkse loon. Werkgevers zetten dit bedrag normaliter op een aparte rekening opzij. Het geld wordt daardoor als het ware gereserveerd voor als het vakantiegeld uitbetaald wordt. Volgens de wet zijn werkgevers verplicht het vakantiegeld in één keer (in mei of juni) uit te keren. Functioneert u als zelfstandige MKB-ondernemer? Dan is de kans groot dat u geen aparte rekening heeft waarop het vakantiegeld wordt gereserveerd. Dit biedt u wellicht meer vrijheid, maar tegelijkertijd ook veel onduidelijkheid en stress. Betaalt u in één keer het vakantiegeld uit? Dan ontstaan vanwege een (boekhoudkundige) piek in de personeelskosten vaak ernstige liquiditeitsproblemen. Met een hoop bureaucratische rompslomp als gevolg. Dit is gelukkig op te lossen door te werken via payroll!

Voordelen van op vakantie gaan met payroll

Kiest u ervoor te werken via payroll? Dan heeft u geen last van deze problemen. Bij J&M Personeelsdiensten geniet u namelijk ook van de vastgestelde 8% vakantiegeld van uw jaarlijkse brutoloon. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag maandelijks voor u opzij gezet wordt en u het zonder problemen ontvangt. Ook wat betreft de vakantiedagen geniet u met payrolling van vele voordelen. Zo kunnen uw medewerkers die betaald worden via payroll, gewoon betaald verlof opnemen. Maar omdat wij naast het vakantiegeld voor uw werknemers ook werkgeverslasten voor de op te nemen vakantiedagen reserveren, ontvangt u geen factuur van ons als uw werknemers op vakantie gaan met de feestdagen. Wij betalen deze namelijk uit met die eerder aangemaakte reservering! Zie het als een Sinterklaas-, Kerst- of Oud & Nieuw-cadeautje van ons!

Meer informatie

Wenst u meer informatie over wat te doen als uw werknemers op vakantie willen deze feestdagen? Wij vertellen u graag meer over vakantiegeld, vakantiedagen en onze oplossingen daarin. Maak een afspraak met uw persoonlijk adviseur van J&M Personeelsdiensten. U bereikt ons via 085-4019125 als u meer wilt weten over op vakantie gaan met payroll.

2018-03-08T12:26:43+00:00 By |Nieuws|