Lees hier 4 misvattingen over payroll

//Lees hier 4 misvattingen over payroll

4 misvattingen over payroll

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar manieren om uw werk gemakkelijker en minder tijdrovend te maken. Payrolling is dan een werkgeversvorm die daar heel goed bij aansluit. Toch zijn er veel ondernemers die niet direct de stap durven te maken. De payrollbranche wordt door ondernemers als ondoorzichtig ervaren. Er bestaan nog veel misverstanden over payroll. In dit blog willen wij deze misverstanden graag ontkrachten. Bent u benieuwd naar de meest voorkomende misverstanden over de payrollwereld? Lees dan snel verder.

Payrolling is alleen geschikt voor grote bedrijven

Het eerste misverstand dat wij vaak horen langskomen, is dat payrolling alleen geschikt is voor grote bedrijven. Dit is echter niet waar. Payrolling is juist heel geschikt voor kleinere MKB’ers, dus bedrijven met een of twee medewerkers. Juist in kleine bedrijven is er behoefte aan administratieve lastenverlichting. Daarnaast is het voor een klein bedrijf heel fijn dat men bij ziekte geen factuur ontvangt. Ziekte in een klein bedrijf kost veel geld. De zieke werknemer moet worden doorbetaald en daarnaast dient er een vervanger te worden geregeld. Bij een overstap op payroll hoeft u zich geen zorgen meer te maken om deze kosten.

Payrollen kost veel geld

Een tweede misvatting is dat payrolling duur is. Uiteraard kost payrollen geld. Echter, met deze vergoeding verkleint u uw ondernemersrisico en kunt u uw gehele administratiebestand uitbesteden. U hoeft dus niet voor de kosten op te draaien wanneer een werknemer ziek of arbeidsongeschikt raakt.

Geen binding met het personeel

Werkgevers zijn met een overstap op payroll bang dat zij geen goede relatie met hun werknemers kunnen realiseren. Ook deze misvatting kunnen wij ontkrachten. Wanneer u al een goede relatie heeft met uw werknemers, zal deze niet veranderen wanneer u overstapt op payrolling. Als payroller kunt u namelijk betere arbeidsvoorwaarden aanbieden dan in veel andere branche-cao’s. Hierdoor blijft het voor uw werknemers prettig om bij u te werken.

Het heeft een onduidelijke kostenstructuur

Ondernemers denken dat payrolling een onduidelijke en schimmige kostenstructuur heeft. Uiteraard zijn er in Nederland nog steeds ondernemingen die op deze manier werken. Echter, bij een goede payrollonderneming is het mogelijk om een exacte factuurprijs te laten berekenen. De factuurprijs zal berekend worden op basis van het bruto uurloon maal de opslagfactor. Bij de opslagfactor zitten de administratie, werkgeverslasten, de verloning en de vergoeding voor de payroller inbegrepen.

Neem contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt

Wij hopen dat wij middels dit blog uw grootste misverstanden over payroll hebben kunnen ontkrachten. Wilt u nog meer te weten komen over payrolling? Neem dan contact op met J&M Personeelsdiensten door te bellen naar 085-4019125 of te mailen via info@jmpersoneelsdiensten.nl. J&M Personeelsdiensten helpt u graag aan meer informatie. Tevens kunnen u wij u helpen met een soepele overstap op payrolling.
2019-02-28T14:49:46+00:00 By |Geen categorie|