Dit is het kabinet van plan op de werkvloer

//Dit is het kabinet van plan op de werkvloer

Een kleiner verschil tussen vast en flexibel

Nu 2018 weer volop begonnen is, vragen veel mensen zich af wat er nu daadwerkelijk gaat veranderen. Een onderwerp waar al heel veel over gesproken is, is het verkleinen van de verschillen tussen vaste en flexibele contracten. Het kabinet is van plan hun wetsvoorstellen dit jaar aan te bieden. Als ze allemaal doorgevoerd worden, zal dit leiden tot grote veranderingen. Deze veranderingen zullen uiterlijk 1 januari 2020 hun intrede doen. Maar wat houden die wetsvoorstellen precies in? En wat gaat er dan straks veranderen voor werknemers met vaste contracten, flexibele contracten en een dienstverband onder payroll?

Ontdek de wetsvoorstellen van dit kabinet

Het kabinet wil het verschil tussen vaste en flexibele contracten op meerdere fronten verkleinen. Zo wil het kabinet werkgevers stimuleren beter te investeren in de bredere inzetbaarheid van een werknemer tijdens zijn of haar dienstverband. Ook wil het kabinet maatregelen treffen, zodat flexibele contracten beter aansluiten bij de te verrichten werkzaamheden. Denk aan functies die slechts een bepaalde periode van een jaar nodig zijn. Tot slot wordt de periode waarin overgegaan wordt naar een contract voor onbepaalde tijd verlengd van 2 naar 3 jaar. Dit biedt vooral mensen met een 0-uren contract een sterkere rechtspositie.

Wat gaat er veranderen voor payroll?

Tussen vaste en flexibele contracten vinden we de mogelijkheid tot payrollen. Payrollen biedt volgens velen het beste van twee werelden. U bezit nog steeds uw eigen vrijheid als werknemer – u bent geen onderdeel van het bedrijf waarvoor u (tijdelijk) werkt – maar u weet wel zeker dat al uw administratie tijdig en correct verwerkt wordt. Het kabinet oppert dat payrollen dusdanig vormgegeven moet gaan worden dat het werkgevers volkomen ontzorgd. Het moet niet voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden zorgen. Zo blijft payrollen een prettige en transparante manier om uw complete salarisadministratie te borgen.

Voordelen van payroll

Wilt u in 2018 ook gaan payrollen? Heel verstandig! Payrollen:

  • Verlicht uw lasten
  • Werkt kostenbesparend
  • Biedt u meer tijd voor uw eigen werk
  • Toont uw administratie op een transparante wijze
  • Is maatwerk en verloopt volgens uw eigen werkwijze en wensen
  • Maak vandaag nog een afspraak met de specialisten van ons payrollbureau!

Verander mee met de wetsvoorstellen

U begrijpt, er staan nog best wat veranderingen op de werkvloer op de planning. Wat voelt voor u het beste? Wilt u blijven flexen of voelt u zich prettiger bij een vast contract? Wilt u tot aan uw pensioen werken bij één bedrijf? Of wilt u van de vrijheid van payrollen genieten? Wat uw keus ook is, houd de komende veranderingen goed in de gaten en anticipeer hierop. Dan werkt u straks, precies zoals u wenst, onder een vast, flexibel of payroll contract!

2018-03-08T12:24:19+00:00 By |Nieuws|