De toekomst van payrolling. Afschaffen of doorzetten?

//De toekomst van payrolling. Afschaffen of doorzetten?

Wordt payrolling afgeschaft?

‘Asscher schuift maatregelen tegen payroll op de lange baan’ is wat het Financieel Dagblad in december kopte. Wat houden deze maatregelen precies in en waarom zijn deze maatregelen op de lange baan geschoven? Waarom zou je toch kiezen voor een payrollbedrijf? Lees verder om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op het gebied van payrolling.

De maatregelen van Asscher

In oktober kondigde minister Asscher (SZW) een nieuwe wetgeving op het gebied van payrolling. Met deze wetgeving wilde hij de arbeidsvoorwaarden van payrollkrachten gelijk trekken met die van werknemers die gewoon in dienst zijn van een opdrachtgever. In een nieuwe brief aan de Tweede Kamer gaf hij in december aan dat hij zijn plannen toch op de lange baan wilt schuiven. Payrollconstructies zullen dus niet verboden worden. Hoe komt het dat hij toch heeft afgezien van zijn plannen?

Tegengeluiden over afschaffing payrolling

De ideeën voor het afschaffen van payrolling zijn teniet gedaan door sterke tegengeluiden van de branchevereniging NBBU. Marco Bastian, de directeur van branchevereniging NBBU vind het ernstig dat de maatschappelijke functie die payroll vervult wordt ontkent. Er is namelijk een enorme groep mensen in Nederland die zich heeft aangesloten bij een payrollbedrijf. Hieruit blijkt dat er vraag is naar deze flexibele arbeid. Volgens Marco Bastian zou je dat daarom niet zomaar kunnen verbieden. Hier zijn de drie redenen waarom het afschaffen van payrolling geen goed idee is.

  • Onnodig omdat de arbeidsvoorwaarden voor payrollkrachten al gelijkwaardig zijn met die van medewerkers in dienst
  • Onuitvoerbaar dat het pensioen van de opdrachtgever van toepassing wordt voor een payrollkracht
  • Het wetsvoorstel maakt een goed werkgeverschap onmogelijk

Er zijn dus zeker nog een heel aantal voordelen waarom je zou kiezen voor de diensten van een payrollbedrijf en waarom payrolldiensten niet afgeschaft zouden moeten worden. Waar kan een payrollbedrijf je mee helpen?

Hoe en wanneer betaalt u uw medewerkers?

Afhankelijk van uw bedrijf of diensten is het belangrijk af te stemmen hoe u uw werknemers wilt betalen via payroll. Bijvoorbeeld per uur? Of laat u uw medewerkers liever tekenen voor een vast salaris? Laatstgenoemde is makkelijker: hierbij hoeft u geen berekeningen te maken van het aantal gewerkte uren. Eerstgenoemde daarentegen kan een stuk voordeliger uitvallen. Het vergt echter wel een stuk meer werk in het payrollen. Bepaal dus goed wat in uw situatie het beste uit komt. Dit geldt ook voor de wijze van uitbetaling. Standaard wordt gekozen voor wekelijks, maandelijks of per vier weken. Ook hierbij kost bijvoorbeeld wekelijks meer tijd, maar het geeft u wel meer overzicht. Komt u er niet uit? Laat u dan helpen bij deze vraagstukken door een professioneel payrollbedrijf.

Waarom payrolling kiezen?

Er zijn behoorlijk veel lasten waar je je geen zorgen meer om hoeft te maken als je terechtkomt bij een payrollbedrijf. Ten eerste neemt het bedrijf al de administratieve handelingen van je over. Ten tweede zorgen zij ervoor dat het salaris op tijd wordt uitbetaald. Ten derde regelen zij dat uw loon gewoon wordt doorbetaald wanneer u arbeidsongeschikt bent of uw werk niet kan doen. Als laatste zijn zij ook verantwoordelijk voor de jaaropgaven. Er zijn dus behoorlijk wat taken waar u zich niet langer over hoeft druk te maken wanneer u kiest voor de diensten van een payrollbedrijf.

Meer weten over payrolling?

Wilt u meer weten over de voordelen van payrolling? Erachter komen of het ook wat voor uw bedrijf is? Neem dan contact met ons op.

2018-03-08T12:35:48+00:00 By |Nieuws|