Payroll interessant voor het onderwijs


Payroll in het onderwijs

Als u als docent bij een payrollbedrijf in dienst bent, dan bent u juridisch gezien in dienst bij het payrollbedrijf en niet de school waar u werkzaam bent. Het is dan de taak van de payroller om de administratie van de school over te nemen. Waar het dan eigenlijk op neer komt, is dat u verhuurd wordt aan de desbetreffende school. Tegenwoordig wordt het steeds interessanter voor zelfstandige docenten om voor payrolling te kiezen. De reden hiervoor is dat de overheid strenger gaat controleren op schijnzelfstandigheid door de invoering van de wet DBA.

De wet DBA

Toen de wet DBA op 1 mei 2016 werd ingevoerd, werd de VAR afgeschaft. In de plaats hiervan is de modelovereenkomst tussen de opdrachtgever en de zelfstandige docent gekomen. In deze overeenkomst maken de opdrachtgever en de opdrachtnemer gezamenlijk afspraken over de samenwerking en de opdracht. Wanneer beide zich tijdens de opdracht houden aan de afspraken van de modelovereenkomst, is het een werk buiten dienstbetrekking. De Belastingdienst gaat op basis van deze overeenkomst kijken of de opdrachtgever loonheffing moet inhouden. Ook zal er gekeken worden of werknemersverzekeringen, premies en de bijdrage zorgverzekeringswet betaald dient te worden.

Voordelen payroll voor zelfstandige docenten

Voor zelfstandige docenten zitten er vele voordelen aan te kiezen voor een payrollbedrijf. Zo kunnen deze docenten profiteren van de volgende voordelen als zij kiezen voor payroll:

  • Tijdige en correcte betalingen
  • Arbeidsvoorwaarden zijn transparant
  • Een duidelijke administratie
  • Hulp bij eventuele arbeidsongeschiktheid

Scholen terughoudend in het aannemen van zelfstandigen

Doordat de overheid heeft laten weten dat zijn in 2017 strenger gaan controleren op schijnzelfstandigheid door de wet DBA, worden scholen steeds terughoudender in het aannemen van zelfstandige docenten. Schijnzelfstandigheid is wanneer een zelfstandige docent slechts werkzaam is voor een werkgever. Voor scholen is het moeilijk om te controleren of deze slechts bij één werkgever actief is. Hierdoor wordt het ook steeds interessanter voor scholen om zelfstandigen aan te nemen via een payrollbedrijf.

Payroll voor scholen en zelfstandige docenten

Zoals u merkt is het voor scholen en zelfstandige docenten een uitkomst om via payroll te werken. Zo wordt ook de salarisadministratie geregeld en ook zijn payrollbedrijven altijd op de hoogte van de nieuwste wet en regelgeving. Payroll is een uitkomst voor scholen en zelfstandige docenten.

Waarom J&M Personeelsdiensten B.V.?

  • Deskundig personeel
  • NEN 4400-1 certificering
  • Kapitaal Krachtig
  • WKA
  • G-Rekening
  • VCU Gecertificeerd

Taken als Payroll aanbieder

personeels diensten clipboard

Verzorgen van arbeidsovereenkomsten

personeels diensten clipboard

Loondoorbetalingen

personeels diensten clipboard

Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid

personeels diensten clipboard

Jaaropgaven

personeels diensten clipboard

Loonstroken

personeels diensten clipboard

Ontslagprocedure

personeels diensten clipboard

Salarisadministratie

personeels diensten clipboard

Verwerking van CAO- en wetswijzigingen

Bent u op zoek naar een payroll bedrijf en benieuwd hoe uw organisatie van onze diensten kan profiteren? We kijken graag samen met u naar manieren om uw werk efficiënter uit te voeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.