Afschaffen sectorverloning geen gevolgen bij J&M Personeelsdiensten


Minister Asscher heeft sectorverloning per direct afgeschaft

Onlangs heeft Minister Asscher de sectorverloning per direct afgeschaft. Dit heeft voor veel uitzendbureaus en payrollorganisaties in Nederland vervelende gevolgen, maar niet voor J&M Personeelsdiensten.

Flexibele arbeid duurder?

Minister Asscher zorgt er met deze maatregel voor dat flexibele arbeid in verschillende gevallen duurder wordt. Dit komt doordat een werkgever wordt ingedeeld in een bepaalde sector. Voor ondernemingen in de uitzendbranche betekent dit dat deze worden ingedeeld in sector 52 (Uitzendbedrijven). Dit geldt ook voor onze payroll organisatie. Echter maakte veel uitzendorganisaties gebruik van de mogelijkheid om te worden ingedeeld in een andere vaksector, zodat zij te maken kregen met een lagere premie en dus kosten konden besparen.

Uitzendorganisaties kunnen niet meer ingedeeld worden in vaksector

Doordat de afgelopen jaren veel werkgevers ingedeeld werden in een vaksector in plaats van in sector 52 (Uitzendbedrijven), heeft Minister Asscher er nu voor gezorgd dat de regels op dit punt zijn gewijzigd. Het is vanaf 25 mei 2017 voor geen enkele uitzend- of payrollorganisatie meer mogelijk om (gedeeltelijk) ingedeeld te worden in een vaksector. Op dit moment is het voor deze organisaties dus verplicht om in sector 52 ingedeeld te worden.

Vervelende gevolgen voor onze conculega’s

Deze wetswijziging heeft daarmee voor veel conculega’s grote gevolgen voor de hoogte van de kostprijs. Voorheen kon de premie uit de vaksector afgedragen worden, maar dat is na de afschaffing van de sectorverloning plots niet meer mogelijk. Daarmee stijgen de prijzen met wel 10% voor payrollers en uitzenders.

Geen gevolgen voor J&M Personeelsdiensten en haar klanten

Gelukkig blijf voor J&M Personeelsdiensten en haar klanten alles hetzelfde en betaalt u bij ons dezelfde scherpe prijs die u van ons gewend bent. Mocht u echter vragen hebben over deze regeling of de gevolgen ervan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoe het zit.

Waarom J&M Personeelsdiensten B.V.?

  • Deskundig personeel
  • NEN 4400-1 certificering
  • Kapitaal Krachtig
  • WKA
  • G-Rekening
  • VCU Gecertificeerd

Taken als Payroll aanbieder

personeels diensten clipboard

Verzorgen van arbeidsovereenkomsten

personeels diensten clipboard

Loondoorbetalingen

personeels diensten clipboard

Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid

personeels diensten clipboard

Jaaropgaven

personeels diensten clipboard

Loonstroken

personeels diensten clipboard

Ontslagprocedure

personeels diensten clipboard

Salarisadministratie

personeels diensten clipboard

Verwerking van CAO- en wetswijzigingen

Bent u op zoek naar een payroll bedrijf en benieuwd hoe uw organisatie van onze diensten kan profiteren? We kijken graag samen met u naar manieren om uw werk efficiënter uit te voeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.